Opvoedpunt Leeuwarden

Schermafbeelding 2022-08-24 om 13.34.33

Week van de opvoeding

Het is de landelijke Week van de Opvoeding van maandag 4 tot en met zondag 10 oktober. Dit jaar is het thema voor de Week: ‘Vertel eens…’ Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. Vertel eens… is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan. Met andere ouders, medeopvoeders en professionals. In de Week van de Opvoeding zijn er diverse activiteiten voor ouders in de gemeente Leeuwarden door het Opvoedpunt Leeuwarden.

Grijp de Week van de Opvoeding ook aan om het gesprek aan te gaan… Met je buren, familie en vrienden. De school of opvang van je kinderen. Iedereen heeft een verhaal om te delen. Een verhaal waarmee we elkaar kunnen inspireren. Een verhaal waar we met elkaar van kunnen leren. Of een verhaal dat om een goed gesprek vraagt. Hoe gaat het eigenlijk met andere ouders? Al deze verhalen mogen er zijn, en mogen gehoord worden. Vertel eens…

Hart onder de riem

Het Opvoedpunt begint deze speciale week met een super leuke actie, wegens het succes van vorig jaar verlengd. Het Opvoedpunt biedt ouders in de gemeente Leeuwarden de gelegenheid elkaar – gratis – een kaartje te sturen! Want zeg nou zelf, ouders doen het vaak HARTstikke goed, en dat is het waard om te noemen! Welke ouder geef jij graag een compliment? Of naar wiens verhaal wil jij graag eens luisteren? Check de website van het Opvoedpunt voor deze actie en de voorwaarden: opvoedpunt.nl/stuur-een-kaart-actie.


Je verhaal kwijt

Waar wil jij graag live het gesprek over aangaan met betrekking tot het ouderschap? Kies een van de mogelijkheden

Maandag 4 oktober 10.00 – 12.00 uur:
inloopochtend/koffiemoment met wijkteam ZUID in de DOAS in Huizum

Dinsdag 5 oktober – 8.15 – 10.00 uur:
koffieochtend in Reduzum. In de Trije Doarpen Skoalle. Van peuteropvang tot basisschool. Thema’s zijn onder andere: Zindelijkheid – Speelgoed – Voeding – Regels en Grenzen – Omgaan met social media – Slapen. – 10.00-10.30 uur: online Instagram vragen half uurtje @opvoedpunt_leeuwarden: Communiceren met je (basisschool)kind

Woensdag 6 oktober
Een Oogstfeest van Historisch Centrum Leeuwarden in samenwerking met de adviseur gezondheidsbevordering en een basisschool. ’s Ochtends zijn de Opvoedpunt pedagogen er op uitnodiging voor de ouders van deze basisschool.

Donderdag 7 oktober 12.30-13.30 uur:
online Instagram vragen uurtje @opvoedpunt_leeuwarden: Communiceren met je (basisschool)kind

Vrijdag 8 oktober:
bakkie@dbieb Zit je met opvoedvragen, of wil je je verhaal even kwijt? Een professional van het Opvoedpunt heeft een vrijblijvend inloopspreekuur: bakkie@dbieb. 9.00 – 12.00 uur. Schrijf je hier in!