Opvoedpunt Leeuwarden

In week 32 en 33 zijn wij minder goed te bereiken in verband met vakantie. Het krijgen van een antwoord kan hierdoor langer duren.
huggy-wuggy

Knuffelbeer Huggy Wuggy

Een blauw harige knuffelbeer, of schuilt er toch iets meer achter de immens populaire Huggy Wuggy. Huggy Wuggy bekend van Poppy Playtime, de internetheld van het moment. Met zijn glimlach lijkt het nog een slungelige pop maar wanneer hij zijn bek opent schrikt toch menig kleuter maar ook hun ouders. Maar wie is hij en wat laat hij jouw kinderen zien?

Huggy Wuggy is een karakter uit de bekende game Poppy Playtime, in dit spel ben jij als speler een voormalig werknemer van de inmiddels gesloten en verlaten Playtime Co. Speelgoedfabriek. Je moet puzzels oplossen en zorgen dat je niet in handen komt van Huggy Wuggy of één van de andere speelgoedfiguren. Want wanneer je in handen komt van Huggy Wuggy zal hij je te pakken en proberen dood te knuffelen. Toch niet meer zo schattig als hij vooraf leek… Hierdoor kan het zijn dat jou kinderen ontzettend schrikken van zijn tweede karakter. Wij geven jullie graag tips over het praten met je kind over dit enge karakter.

Kijk eens mee

Als ouder hebben wij snel een oordeel over het programma of filmpje waar ons kind naar kijkt, maar kijk eens echt mee om te zien wat er allemaal wordt gezegd en gedaan. Zo zie je wat je kind online doet. Weet je niet precies wat ze kijken, ga dan op onderzoek uit.


Afspraken maken

Maak afspraken over wat je kind moet doen wanneer zij iets engs zien. Een voorbeeld is “wanneer je iets engs ziet draai je het scherm weg en roep je papa of mama.” Kinderen zijn geneigd om alles snel weg te klikken als het spannend is, zo krijg jij niet de mogelijkheid om te zien waar zij bang van worden. Door het scherm weg te draaien zie je wat er op het scherm gebeurt en kan je bespreken met je kind waar zij naar kijken.


Praat erover

Nadat je mee hebt gekeken en afspraken hebt gemaakt is het goed om vragen te stellen. Zo denkt je kind ook na over wat hij heeft gezien en wat dit allemaal met hem doet. Maakt het hem vrolijk, of juist angstig? Een paar voorbeelden zijn: Wat heb jij vandaag online gedaan? Wat vind je hier leuk aan? Welk gevoel hou je hieraan over? Wees in het stellen van je vragen objectief en heb geen oordeel. Laat je kind zelf nadenken over hoe hij zich hierover voelt. Het is zijn gevoel en niet die van jou.

 

Geef het goede voorbeeld

ld Ga niet mee in de angst van je kind. Blijf rustig wanneer zij iets engs zien. Wanneer jij rust en zelfvertrouwen uitstraalt zal je kind zelf haar angsten overwinnen.

 

Geef het goede voorbeeld

Wanneer jij als ouder nou meer vragen hebt over opvoeding on- en offline, dan helpen wij jullie graag verder. Bij Opvoedpunt Leeuwarden kan je dan terecht voor al je vragen, een groep van 7 pedagogen helpt je graag verder. Geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij zijn te bereiken op 088 22 99 443 of mail naar info@opvoedpuntleeuwarden.nl