Opvoedpunt Leeuwarden

de-zomer-in-ons-bol

De zomer in ons bol

We hebben er lang naar uitgekeken maar nu is het bijna weer zover, zomervakantie. Voor sommige ouders een verademing, de ander staat iets minder te springen. 6 weken kinderen om je heen, “Wat ga ik in hedensnaam allemaal doen?!” Een vraag die vaker voorkomt bij ouders weten wij van het Opvoedpunt. Maar wat kun je als ouder doen om deze zomer weer door te komen zonder dat de één continu binnen zit op de telefoon en de ander boos naar boven is gelopen omdat jij even geen tijd hebt om samen een spel te spelen. Wij geven tips voor leuke activiteiten die je samen kunt doen!

Kamperen in eigen tuin

Je hoeft niet ver te reizen want in een tent slapen zorgt al voor het ultieme vakantiegevoel. En als het in je achtertuin past kun je hem ook langer laten staan. Heb je nou geen tuin? Ga dan in een parkje voor de deur staan, of bij opa en oma in de tuin. De tent is leuk om in te spelen en te slapen.


Beklik de Oldehove

Voor wie Leeuwarden nog nooit van boven heeft bekeken is de Oldehove een leuk idee. Voor €1,50 voor kinderen t/m 12 jaar en €3,50 voor volwassenen kan je Leeuwarden van boven bekijken. Boven op de Oldehove kun je nog een spelletje doen, wie herkent de meeste gebouwen. Zo leren jij en je kind de stad op een andere manier kennen.

Evenementen

Er is zoveel te beleven in Leeuwarden. Muziek, eten, theater en gezelligheid allemaal in het Centrum van onze hoofdstad. Op de website Bekijk de agenda | Visit Leeuwarden zie je de agenda met alle leuke evenementen die zich afspelen in Leeuwarden. Samen met je gezin kan je genieten van de muziek tijdens prinsentuinconcerten of ga eens naar het Fries Museum voor een mooie expositie.